Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Στους 45 οι αστυνομικοί με κορονοϊό – Έρχονται νέα μέτρα

Αυξήθηκε από την Παρασκευή (22/08), ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, φτάνοντας τους 45, μετά και από αυτούς που επέστρεψαν από την Τήνο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή (22/08) τα κρούσματα στην Ελληνική Αστυνομία ήταν 32 και μετά την αύξηση, δόθηκαν συγκεκριμένες εντολές, που ουσιαστικά πρόκειται για έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με το «OPEN TV», το Σάββατο (22/08) ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μίλησε με όλους του περιφερειακούς διευθυντές και αποφασίστηκε ότι στον Ασπρόπυργο, στα κρατητήρια που υπάρχουν εκεί, θα μεταφέρονται όλοι οι κρατούμενοι οι οποίοι θα είναι θετικοί σε τεστ κορονοϊού.

Παράλληλα, το Σάββατο (22/08) μια γυναίκα αστυνομικός, η οποία υπηρετεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Όλοι οι αστυνομικοί που ήταν μαζί της στη βάρδια έχουν μπει σε καραντίνα ενώ αναμένεται να κάνουν και τεστ.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα στην ΕΛΑΣ, μετά από την μεγάλη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στην Κατεχάκη. Στην ΕΛΑΣ υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και υπάρχει ανησυχία για το πως θα διαχειριστούν εάν αυτά χτυπήσουν νευραλγικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το «OPEN TV«, όπως αναφέρθηκε και την Παρασκευή (21/08), οι εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι οι εξής:

  • στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους
  • να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα τμήματα
  • να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό.
  • να δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους εκφράζουν για ακόμα μια φορά την ανησυχία τους και επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στην Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα