Συμφωνία και με… διαφορές ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία και τις επιθέσεις

Ρωσία και Τουρκία είναι στα… χαρακώματα για την κατάσταση στη Συρία και τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρότι ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε λύση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κι ο «Σουλτάνος» συμφώνησαν την Τρίτη να λάβουν άμεσα μέτρα για να βελτιώσουν τον συντονισμό των ενεργειών τους στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, που είχε εκφράσει την ανησυχία τους για τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία, με αποτέλεσμα να ξεκληρίζονται και οικογένειες

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, με πρωτοβουλία του Ερντογάν, επισήμαναν ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν οι συμφωνίες για την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την αυξημένη συνεργασία τους για την «εξουδετέρωση των εξτρεμιστών» πρόσθεσε η ρωσική προεδρία.

Νωρίτερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τουρκία – έχει απώλειες σε στρατιώτες – για το ίδιο τηλεφώνημα, ανέφερε ότι ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν πως η Άγκυρα θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, στην περίπτωση που σημειωθεί και νέα επίθεση εναντίον των στρατιωτών της στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Tass», ο Πούτιν επισήμανε στον ομόλογό του ότι «αυξάνεται δραματικά» η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο καταδίκασε τις επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ, εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Άγκυρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Πηγή: Συμφωνία και με… διαφορές ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία και τις επιθέσειςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα