Συγκλονιστική μαρτυρία από μέλος του «ΓΑΥΔΟΣ» για το «θερμό» επεισόδιο – «Ήθελαν νεκρούς»

  • Το μέλος του πληρώματος κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα «θερμό» βράδυ
  • Περιγράφει λεπτομερώς τα δραματικά λεπτά πάνω στο πλοίο
  • «Τους ειδοποιήσαμε τουλάχιστον πέντε φορές»
  • «Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα»
  • Και θερμικές κάμερες στο φυλάκιο που χτίζεται δίπλα στα Ίμια

Μία συγκλονιστική μαρτυρία από ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου του Λ.Σ. «ΓΑΥΔΟΣ» το οποίο ένα τουρκικό πλοίο προσπάθησε να εμβολίσει το βράδυ της Δευτέρας, είδε το φως της δημοσιότητας.

Δείτε επίσης: Αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια – Συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ προτείνει ο Γιλντιρίμ

Το μέλος του πληρώματος κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα «θερμό» βράδυ και περιγράφει με λεπτομέρειες τα δραματικά λεπτά που έζησε μέσα στο πλοίο εκείνη την ώρα, στο τηλεοπτικό κανάλι epsilontv.

Δείτε επίσης: Βίντεο από τα Ίμια πριν και μετά το «θερμό» επεισόδιο

«Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρεναλντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα «έκοβαν» ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά.

Δείτε επίσης: Προκαλεί ο Ερντογάν μετά το επεισόδιο στα Ίμια – «Μην κάνετε τη λάθος κίνηση στο Αιγαίο»

Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: «Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει.

Δείτε επίσης: Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε Γιλντιρίμ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φωνάζει: «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!». Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. «Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά».

Δείτε επίσης: Επεισόδιο στα Ίμια: Η πρώτη φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που εμβόλισαν οι Τούρκοι

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» είπε χαρακτηριστικά το μέλος του πληρώματος.

Δείτε επίσης: Άκρως προκλητικό το τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια είναι δικά μας

Και θερμικές κάμερες στο φυλάκιο

Την ίδια ώρα το CNN Turk μεταδίδει πως το φυλάκιο που φέρεται να κατασκευάζεται από τους Τούρκους δίπλα στα Ίμια θα διαθέτει και θερμικές κάμερες που θα καταγράφουν κάθε κίνηση 24 ώρες το 24ωρο.

Δείτε επίσης: H Άγκυρα φέρεται να χτίζει στρατιωτικό φυλάκιο σε νησίδα δίπλα από τα Ίμια (εικόνες – video)

πηγή