Συγκλονίζει ο Αύγουστος Κορτώ: Έπεσα στην πιο βαριά κατάθλιψη – Τα χάπια με έσωσαν

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μιλάει για το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τη σημασία που έχουν τα φάρμακα σε ανθρώπους με σοβαρές παθήσει.

Όπως έγραψε ο συγγραφέας στο Facebook,  τα φάρμακα σώζουν ζωές, όπως και τη δική του.

Η ανάρτηση του συγγραφέα

«Ακολουθεί το πιο βιωματικό μου status ever:

Αρχής γενομένης πέρσι το καλοκαίρι, όταν στα τέλη του Αυγούστου υπέστην το δεύτερο ψυχωσικό (μανιακό) επεισόδιο της ζωής μου, έπεσα στην πιο βαριά κατάθλιψη που έχω περάσει ποτέ. Επί οχτώ μήνες η ζωή μου – κι η ζωή του Τάσου μου, κι όλων των ανθρώπων της καρδιάς μου – ήταν μια καθημερινή δοκιμασία, και συχνά μια επίγεια κόλαση.

Με τα πολλά χρειάστηκε να νοσηλευτώ – οικειοθελώς – οπότε κι ετέθη η οριστική διάγνωση της διπολικής διαταραχής, για την οποία μου χορηγήθηκε ένα κοκτέιλ φαρμάκων (το οποίο παίρνω ακόμα) που περιλάμβανε και το λίθιο (γνωστό και δοκιμασμένο σταθεροποιητή του συναισθήματος).

Τέσσερις μήνες μετά, έχω ορθοποδήσει πλήρως – χάρη στην προσπάθεια εμού και των δικών μου ανθρώπων, χάρη στην ψυχοθεραπεία, χάρη στη δουλειά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ χάρη στα φάρμακα.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα εμβόλια – και όχι μόνο – κάθε τόσο ακούμε για τις “κακές φαρμακευτικές”, για γιατρούς που “χαπακώνουν κόσμο”, ενώ τα φάρμακα συχνά απαξιώνονται ως “χημικά” και “δηλητήρια”, από θιασώτες της λεγόμενης εναλλακτικής ιατρικής (οι οποίοι ωστόσο, όταν σφίγγουν οι κώλοι, τρέχουν στις ορθολογικές αγκάλες της σύχρονης ιατρικής επιστήμης).

Όμως για όλους εμάς που ζούμε με σοβαρά χρόνια νοσήματα, τα φάρμακα – πιστέψτε με – είναι ευλογία. Χωρίς αυτά, πολλοί εξ ημών θα είχαμε αποδημήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οπότε, λίγο περισσότερη περίσκεψη, αντί της εύκολης αναπαραγωγής της εκάστοτε μπούρδας. Τα φάρμακα όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά καθημερινά σώζουν ζωές – όπως έσωσαν και τη δική μου».

πηγή