Στο τραπέζι η δημιουργία εισπρακτικής για τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες

Ξεπερνούν τα 2  δισ. ευρώ (στα 2,3 δισ. τον Αύγουστο), τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.  Επί τάπητος σχέδιο -σε συνεννόηση με τους εταίρους- αποπληρωμής των συσσωρευμένων οφειλών αλλά και πρόταση  για τη  λειτουργία «εισπρακτικής εταιρείας», που θα λαμβάνει μέτρα κατά των φορέων του Δημοσίου που δεν αποπληρώνουν εγκαίρως τα χρέη στους ιδιώτες.

Ειδικό ρόλο στην υπόθεση αυτή εξετάζεται να αναλάβει και το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διεξάγει άμεσα συμψηφισμούς μεταξύ οφειλών που έχει το δημόσιο σε ιδιώτες, και χρεών που έχουν οι ιδιώτες προς το δημόσιο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι έαν δημιουργηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός, θα αποτελέσει «κόφτη» στην δημιουργία εσωτερικού χρέους.

Αντίστοιχη ανησυχία πάντως για αύξηση στο «εσωτερικό χρέος» της χώρας μας, επιδεικνύουν οι θεσμοί και για το ζήτημα των αναδρομικών που σωρεύονται ή επιδικάζονται με δικαστικές αποφάσεις, όπως σε συνταξιούχους, ενστόλους, συμβασιούχους .

 

(με πληροφορίες από το πρώτο θέμα)

Πηγή: Στο τραπέζι η δημιουργία εισπρακτικής για τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτεςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα