Στο στόχαστρο της Clarin ο Μέσι: «Υποδείκνυε ποιοι θα παίξουν στην Εθνική Αργεντινής»

Το Μουντιάλ της Ρωσίας ξεκίνησε άσχημα και ολοκληρώθηκε ακόμη χειρότερα για την Αργεντινή. Ο τόσο πρόωρος αποκλεισμός της «αλμπισελέστε» συνεχίζει να τροφοδοτεί συζητήσεις και να εμπλουτίζεται με νέες λεπτομέρειες για τα πολύ δύσκολα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας, που δεν είναι διαχειρίσιμα καθώς τελούν υπό τις προσταγές του Μέσι, όπως ισχυρίζεται ο Τύπος της χώρας.

Από τις σελίδες της Clarin αναδύθηκαν δύο ανέκδοτα περιστατικά, που περιγράφουν πολύ καλά τι είδους αέρα θα μπορούσε να αναπνεύσει κάποιος σε αυτά τα αποδυτήρια, όπως και το πολύ σχετικό βάρος των επιλογών του Σαμπάολι. Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι, που περιγράφεται ως ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Σε σημείο που να μπορεί να αποφασίσει όχι μόνο ποιος πρέπει να παίξει και ποιος όχι, αλλά ακόμη και το ποιοι θα μπορούσαν απλώς να τον πλησιάσουν.

Ο «ψύλλος», σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής, είχε δείξει αμέσως κάποια απροθυμία απέναντι στον Σαμπάολι και το επιτελείο του. Ειδικά στον Μπεκατσέτσε, έναν από τους βοηθούς του ομοσπονδιακού τεχνικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες από το φιλικό με την Ισπανία, όταν ο συνεργάτης του Σαμπάολι πλησίασε το νούμερο 10 της Αργεντινής και, βάζοντας ένα χέρι στον ώμο του Μέσι, θέλησε να του εξηγήσει κάποιες λύσεις σε θέματα τακτικής. Χειρονομία αρκετή για να ερεθίσει τον Μέσι, ο οποίος δεν ενοχλήθηκε τόσο για την υπόδειξη όσο για τη χειρονομία. Μετά το περιστατικό, ο άσος της Μπαρτσελόνα πήγε κατευθείαν στον προπονητή του ζητώντας να μην επαναληφθεί το περιστατικό.

Το δεύτερο περιστατικό που αναφέρει η Clarin αφορά τους Λο Σέλσο και Φάτσιο. Ο Σαμπάολι προσανατολιζόταν να τους χρησιμοποιήσει, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ο Μέσι επηρέασε τις επιλογές. «Όχι» στον Φάτσιο, λοιπόν, επειδή ο σταρ της Μπαρτσελόνα δεν ήταν πεπεισμένος για την τεχνική του και την ικανότητά του να «χτίσει» το παιχνίδι από πίσω.

Και ο Λο Σέλσο; «Ένοχος» επειδή τον νίκησε και τον πείραξε μετά από ένα παιχνίδι τένις με τα πόδια (συν ένα «τούνελ» στην προπόνηση), ο φαντεζί διεθνής, που ήταν πάντα μεταξύ των βασικών πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχασε τη θέση του γιατί δεν ήταν αρεστός στον Μέσι. Αποτέλεσμα; Ο Φάτσιο χρησιμοποιήθηκε πολύ λίγο (μόνο σε μέρος του αγώνα με τη Γαλλία) και ο Λο Σέλσο ποτέ βασικός. Η συζήτηση, φυσικά, έχει ήδη… φουντώσει: πόση δύναμη, τελικά, έχει ο Μέσι στα αποδυτήρια;

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή