Στους 121 οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματα στη Βραζιλία – Υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 300

Στο φρικιαστικό νούμερο των 121 νεκρών έφτασε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο απολογισμός της οικολογικής και ανθρωπιστικής τραγωδίας στο Μπρουματζίνιου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία την 25η Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι αρχές…

Από την κατάρρευση του φράγματος της εταιρείας Vale και την πλημμύρα της περιοχής από τοξική λάσπη αγνοούνται ακόμα περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Ένατη ημέρα των ερευνών, οι πυροσβέστες της πολιτείας Μινάς Γκερές διευκρίνισαν ότι υπάρχουν ακόμη 226 αγνοούμενοι κι ότι 93 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί. Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 115 νεκρούς..

Βραζιλιάνικα τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν χθες συγκλονιστικές εικόνες από κάμερες ασφαλείας, όπου καταγράφεται η στιγμή της κατάρρευσης του φράγματος.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική είχαν αυτά τα βίντεο στα χέρια τους από την ημέρα της τραγωδίας, αποφάσισαν, ωστόσο, να μην τα δώσουν στη δημοσιότητα προκειμένου «να μην προκαλέσουν πανικό στους πολίτες» τις επόμενες ώρες, επιβεβαίωσε την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου ο Πέδρο Αϊχάρα, ο εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Μινάς Γκερές.

Την ώρα της καταστροφής, ο χείμαρρος λάσπης ενδέχεται να κινείτο με ταχύτητες 70-80χλμ/ώρα, εξήγησε ο ίδιος.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα