Στους τέσσερις οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα – Υπέκυψαν δύο έφηβοι

Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, καθώς δύο έφηβοι υπέκυψαν στα τραύματά τους, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αντιπολίτευσης και τις οικογένειές τους.

Ο Γιόσνερ Γκρατερόλ, 16 ετών, τραυματίστηκε την Τρίτη σε διαδήλωση στην πόλη Λα Βικτόρια, στη βόρεια Βενεζουέλα. Ο 14χρονος Γιοΐφρε Ερνάντες χτυπήθηκε από σφαίρα στο περιθώριο της διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας στο Καράκας, την Τετάρτη, σύμφωνα με δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων (OVCS).

Την Τετάρτη σκοτώθηκε στο Καράκας μια 27χρονη γυναίκα, ενώ την Τρίτη είχε χάσει τη ζωή του και ένας άνδρας στην πόλη Αράγκουα.

Σύμφωνα με το OVCS, 130 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αληθινές ή πλαστικές σφαίρες αλλά και από τα δακρυγόνα. Η οργάνωση έκανε επίσης λόγο για καταστολή των διαδηλώσεων σε 14 από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων και «επιθέσεων εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», καθώς δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, μετά το αποτυχημένο κάλεσμά του στον στρατό να τον στηρίξει, ζήτησε σήμερα από τους υποστηρικτές του να ξεκινήσουν στάσεις εργασίας που θα μπορούσαν να μετατραπούν σταδιακά σε γενική απεργία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – DPA)

Διαβάστε περισσότερα