Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο φάκελος της Novartis

Έγγραφο «διαπίστωσης της αναρμοδιότητας της Βουλής ως προς τα διαβιβασθέντα σε αυτήν στοιχεία (αρ. πρωτ. διαβιβαστικού 9986/06.02.2018) και διαβίβαση σχετικού υλικού» για την υπόθεση «Novartis», διαβίβασε ο την Τρίτη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο λόγος για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής (18 Μαΐου 2018) επί του Πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την άσκηση ή μη δίωξης κατά των πρώην πρωθυπουργών: 1) Αντωνίου Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην Υπουργών: 1) Δημητρίου Αβραμόπουλου, 2) Ανδρέα Λοβέρδου, 3) Ανδρέα Λυκουρέντζου, 4) Μάριου Σαλμά, 5) Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη, 6) Ιωάννη Στουρνάρα, 7) Ευάγγελου Βενιζέλου, 8) Γεωργίου Κουτρουμάνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων:

α) της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων β) της παθητικής δωροδοκίας και γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο πόρισμα και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος, 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύουν.

Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μυστική ψηφοφορία, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αποφάσισε:

1. Τη μη άσκηση ποινικής δίωξης λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής ως προς τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της παθητικής δωροδοκίας και ως προς τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

2. Τη διαβίβαση, δια του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών του Πορίσματος της Επιτροπής και του σχετικού υλικού.

Με το παραπάνω έγγραφο ο πρόεδρος διαβίβασε απόσπασμα πρακτικών της 18.05. 2018 συνεδρίασης με την ως άνω απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς επίσης και το Πόρισμα και το σχετικό υλικό της ως άνω Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

πηγή