Στη φυλακή η 19χρονη που πέταξε το μωρό της σε κάδο στην Πετρούπoλη

  • Η 19χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές μέχρι την ημέρα της δίκης της
  • Με αυτή την απόφαση παύει ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε αρχικά αποφασισθεί
  • Στην φυλακή βρίσκεται ήδη η μητέρα της 19χρονης για συναυτουργία

Την προφυλάκιση της 19χρονης που σκότωσε και πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο.

Με αυτή την απόφαση παύει ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε αρχικά αποφασισθεί και η ίδια θα μεταφερθεί στις φυλακές μέχρι την ημέρα της δίκης της.

Nα σημειωθεί ότι οι δικαστές είχαν αποφασίσει ότι η μητέρα της 19χρονης πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.

Για τη νεαρή ωστόσο ο ανακριτής είχε την γνώμη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε να έχει την ίδια αντιμετώπιση με την μητέρα της και να προφυλακιστεί.

Έτσι την διαφωνία κλήθηκε να λύσει, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Οι δύο γυναίκες απολογήθηκαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, όταν ένας ρακοσυλλέκτης, ψάχνοντας μέσα σε κάδο απορριμμάτων βρήκε το βρέφος, τυλιγμένο σε σεντόνι, στη συμβολή των οδών Πίνδου και ανατολικής Ρωμυλίας.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το βρέφος που φέρεται να δολοφονήθηκε μισή ώρα μετά την γέννησή του και να πετάχτηκε στα σκουπίδια, δεν ήταν ούτε πρόωρο, ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα.

Μάλιστα όπως είχαν πει οι ιατροδικαστές, το παιδί πετάχτηκε στον κάδο και πέρασαν 10 ώρες πριν το ανακαλύψει ο ρακοσυλλέκτης, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές.

πηγή