Στη δημοσιότητα η έκθεση για τις σχέσεις Τραμπ και Ρωσίας – Τι φοβάται ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Η σχετική έκθεση που αφορά τις πιθανές σχέσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τη ρώσικη ανάμειξη στις εκλογές του 2016 θα δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Η έκθεση Μάλερ, που πήρε το όνομα της από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που πέρασε δύο χρόνο ερευνώντας την υπόθεση, είναι το αντικείμενο πολλών εικασιών και προσδοκιών από την αμερικανική πολιτική σκηνή.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε την έκθεση έως τα μέσα Απριλίου, αν όχι νωρίτερα», αναφέρει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο. Ο Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή μια περίληψη τεσσάρων σελίδων της έκθεσης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν τεκμήρια που να δείχνουν έναν συντονισμό μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ και της Μόσχας για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο Γουίλιαμ Μπαρ θα μοιράσει ένα αντίγραφο της έρευνας, σύμφωνα με την επιστολή του σήμερα προς τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών της επιτροπής της Γερουσίας και της διαρκούς νομοθετικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Ο καθένας θα μπορεί σύντομα να την διαβάσει μόνος του», γράφει.

Υπογραμμίζοντας ότι η έκθεση Μάλερ καταγράφεται σε σχεδόν 400 σελίδες, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει το έργο για τον εντοπισμό και την αφαίρεση ορισμένων ευαίσθητων σημείων της έκθεσης που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο πηγές ή να περιέχουν στοιχεία για άλλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Ανέφερε επίσης ότι θα παρουσιαστεί ενώπιον των δύο επιτροπών για να καταθέσει για την έκθεση Μάλερ την 1η και τη 2α Μαΐου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα