Στη δημοσιότητα εξοργιστικό βίντεο από τη σύλληψη της 90χρονης: Της φώναζαν να μην κουνάει τα δάχτυλά της

Οργή έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση που είχε από τους αστυνομικούς, η 90χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, επειδή πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο αστυνομικός μιλούσε με έντονο ύφος και επιδεικτικά στην 90χρονη για μην κουνάει τα δάχτυλά της. «Πες της να μην κουνάει τα δάχτυλά της, δεν θα το πω δέκα φορές» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός προς την κόρη της 90χρονης.

Ο αστυνομικός όπως γίνεται φανερό δεν έχει εξηγήσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με αποτέλεσμα η 90χρονη σαστισμένη να μην ξέρει που να τοποθετήσει τα δάχτυλά της. Μάλιστα, ο αστυνομικός ανεβάζει αδικαιολόγητα την τόνο της φωνής του βρίζοντας, χωρίς να φαίνεται να έχει αίσθηση ότι έχει να κάνει με μια γυναίκα 90 ετών. «Είσαι η δεύτερη που το κάνει αυτό κάποιο στα 15 χρόνια μου (υπηρεσίας)», ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο αστυνομικός και συνεχίζει «θέλω να ειναι χαλαρά τα χέρια σου… ε ρε δεν το πιστεύω… μη το κάνεις αυτό σου είπα».

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την έκταση που πήρε το θέμα, διέταξε τη διερεύνησή του. Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Διαβάστε περισσότερα