Στην Αθήνα σήμερα ο Μοσκοβισί – Η επίσκεψή του επισφραγίζει το τέλος του προγράμματος

  • Η επίσκεψη Μοσκοβισί έχει έντονο «άρωμα» Eurogroup
  • Eκτός από τις επαφές που θα έχει με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα ενημερώσει και τη Βουλή των Ελλήνων για όσα έλαβαν χώρα στο Λουξεμβούργο
  • Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ευρωπαίου επίτροπου

Μια διήμερη επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό πραγματοποιεί ο Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα από σήμερα,  Δευτέρα 2 Ιουλίου έως την Τρίτη 3 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά την ιστορική απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος.

Η επίσκεψη Μοσκοβισί έχει έντονο «άρωμα» Eurogroup, με τον ευρωπαίο επίτροπο, εκτός από τις επαφές που θα έχει με την πολιτική ηγεσία της χώρας, να ενημερώνει και τη Βουλή των Ελλήνων για όσα έλαβαν χώρα στο Λουξεμβούργο και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. 

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η ανακοίνωση της Κομισιόν που σημειώνει ότι «η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνολικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, η οποία παρέχει τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα τον Αύγουστο».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ευρωπαίου επίτροπου

Ο κ. Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις με πολιτικά στελέχη της χώρας. Αναλλυτικότερα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Επίσης θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά.

Την Τρίτη θα μιλήσει ενώπιον της Βουλής και θα ενημερώσει την Ειδική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τις Διαρκείς Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι επιτροπές θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση στις 11.30, την Τρίτη 3 Ιουλίου με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα». Στη συνεδρίαση που θα παραστούν και ευρωβουλευτές, θα λάβει το λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος.

πηγή