Στην Αθήνα διάσημος πλαστικός χειρουργός από την Αυστραλία για τη θεραπεία των θυμάτων

Την Ελλάδα με δική του πρωτοβουλία πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο διάσημος αυστραλός πλαστικός χειρουργός Τζον Γκρίνγουντ,   προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο δόκτορ Τζον Γκρίνγουντ θα εφαρμόσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό δέρμα που λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν.

Ο κ. Γκρίνγουντ αναμένεται να αρχίσει το έργο του την προσεχή Κυριακή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο νοσοκομείο ο διακεκριμένος επιστήμονας θα κάνει χρήση του NovoSorb. Πρόκειται για ένα τεχνητό δέρμα που κατασκεύασε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο aυστραλός πλαστικός χειρουργός είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων.

Ο Τζον Γκρίνγουντ είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

πηγή