Στα 500 ευρώ το μήνα η επιδότηση των εργαζομένων που θα μείνουν εκτός δουλειάς λόγω κορονοϊού

500 ευρώ ανά μήνα αναμένεται να λάβουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι που θα αναγκαστούν να σταματήσουν την δουλειά τους, στις περιοχές όπου έχουν κλείσει επιχειρήσεις λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και των λοιπών υποχρεώσεων στα ταμεία που έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο τις επιχειρήσεις και τις περιοχές, όπου έχει ανασταλεί η οικονομική δραστηριότητα λόγω του Covid-19, και θα υλοποιηθεί από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, της οποίας δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν το κανάλι διανομής, εάν δηλαδή θα χορηγηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον ΟΑΕΔ.

Ήδη ανασταλεί η υποχρέωση των εργοδοτών να ενημερώνουν την «Εργάνη» για κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου και της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ανάγκες αυτής της περιόδου.

Σημειώνεται ότι στον ΕΦΚΑ δόθηκε εντολή να περιοριστούν οι επαφές των υπαλλήλων με το κοινό, ενώ ανάλογη οδηγία αναμένεται να δοθεί και στον ΟΑΕΔ στον οποίο ανεστάλησαν όλα τα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης.

Τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα, όπως η ειδική άδεια για τους γονείς, που θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, θα περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα ψηφιστεί αύριο, και θα εξειδικευτούν με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.

 

Πηγή: Στα 500 ευρώ το μήνα η επιδότηση των εργαζομένων που θα μείνουν εκτός δουλειάς λόγω κορονοϊούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα