Στα… χακί θα ντυθούν οι αστέρες της K-pop BTS στη Nότια Κορέα (video)

Όπως τόνισε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, οι αστέρες της Κ-pop BTS δεν θα πάρουν απαλλαγή από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, επαναβεβαιώνοντας την πολιτική των μη εξαιρέσεων για αστέρες της ποπ.

Στη Νότια Κορέα η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άνδρες άνω των 18 ετών.
Το υπουργείο Άμυνας τη χώρας διευκρίνισε ότι έχουν γίνει μόνο 45 εξαιρέσεις και αφορούν αθλητές που έχουν κερδίσει χρυσά μετάλλια σε Ασιατικούς Αγώνες ή οποιοδήποτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και κλασσικούς μουσικούς που έχουν λάβει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Πέρσι εξαίρεση δόθηκε στον ποδοσφαιριστή της Τότεναμ Χότσπερ, Σον Χιουνγκ-μιν, ο οποίος όμως βοήθησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας να κερδίσει μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες

Η απόφαση είναι πιθανό να πυροδοτήσει συζητήσεις στη Νότια Κορέα, η οποία παραμένει τυπικά σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα, για το αν οι καλλιτέχνες και οι αθλητές θα πρέπει να υπηρετούν ολόκληρη τη στρατιωτική τους θητεία, διάρκειας 18 μηνών, όταν βρίσκονται στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.

«Η απαλλαγή καλλιτεχνών της ποπ κουλτούρας από τη στρατιωτική θητεία, παρ’ όλο που έχουν συμβάλει στη φήμη της χώρας, δεν είναι σε συμφωνία με τη στάση της κυβέρνησης να υποστηρίζει τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του.

Το επταμελές boyband συγκρότημα, BTS έχει διαδώσει την κορεατική ποπ μουσική και έχει επιτύχει την άνοδο τριών άλμπουμ του στο Νο 1 του chart του Billboard σε λιγότερο από ένα χρόνο, μία υποψηφιότητα για Grammy το 2019 και συναυλίες από τη Νέα Υόρκη έως τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: Στα… χακί θα ντυθούν οι αστέρες της K-pop BTS στη Nότια Κορέα (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα