Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα θετική η αναβάθμιση του οίκου Fitch (video)

«Ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα», χαρακτηρίζει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο «Fitch», ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Economist Dinner Gala».

«Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου», επισημαίνει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια.

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει πως «η Ελληνική Κυβέρνηση σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

«Δεν εφησυχάζουμε…», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει: «Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Φωτογραφίες: intimenews.gr

Πηγή: Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα θετική η αναβάθμιση του οίκου Fitch (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα