Στίβος: «Εμφύλιος» λόγω της καταγγελίας Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά του Κυτέα

Αίσθηση προκάλεσε πριν από μερικές η είδηση πως ο 19χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, κατήγγειλε επίσημα μέσω δικηγόρου στον ΣΕΓΑΣ τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα, για ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και όχι μόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στον χώρο του στίβου να επικρατεί «εμφύλιος πόλεμος» τις τελευταίες ώρες. 

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, «μαχαίρια» έχουν βγει στο άθλημα του επί κοντώ. Από τη μία είναι η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου που πήραν εξ αρχής το μέρος του Εμμανουήλ Καραλή και από την άλλη ο Δημήτρης Κυτέας που απειλεί με μηνύσεις τις δύο κορυφαίες αθλήτριες αλλά και ο αθλητής του Κώστας Φιλιππίδης που κατηγορείται ότι σιώπησε μπροστά στο επεισόδιο. Ο Φιλιππίδης εμπλέκει, μάλιστα, και τον πατέρα του Καραλή, Χάρη κατηγορώντας τον για υβριστική συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα ο Κυτέας και ο Φιλιππίδης με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Sportday» έδωσαν την δική τους διάσταση για να λάβουν απάντηση μέσω social media από τις δύο κορυφαίες άλτριες.

Τη Δευτέρα (28/5) επανήλθε ο Εμμανουήλ Καραλής και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μέσω των social media. Συγκεκριμένα, ο έλληνας επικοντιστής μέσω του instagram, πήρε θέση απέναντι στον ρατσισμό, σε συνέχεια της συγκεκριμένης υπόθεσης που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τον προπονητή του, Δημήτρη Κυτέα.

«Αντοχή ΝΑΙ. Ανοχή ΟΧΙ. Φωνάξτε το δυνατά. Τερματίστε τον ρατσισμό», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο έλληνας πρωταθλητής.

«Θα ήθελα να ρωτήσω τις δύο αθλήτριες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να πουν πότε και που ακριβώς μίλησα με υποτιμητικά λόγια για τον Εμμανουήλ Καραλή, καθώς δια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν πώς δεν είναι η πρώτη φορά. Θα ήθελα να τις καλέσω και στο δικαστήριο να πουν επίσης και αν έχει προσβάλει η οικογένεια του Εμμανουήλ Καραλή τη δική μου και του Κώστα Φιλιππίδη» υποστήριξε ο έλληνας προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, στην εφημερίδα «Sportday».

«Με μεγάλη μου χαρά κ. Κυτέα» απάντησε η Νικόλ Κυριακοπούλου μέσω instastory στο instagram. Με instastory απάντησε και η Κατερίνα Στεφανίδη σε όσα υποστήριξε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο τελευταίος, όπως είπαμε αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, μέσω της εφημερίδας «Sportday» ανέφερε: «Μιλάνε για ρατσισμό από πλευράς μου. Ήμουν ο πρώτος που δώρισε σπάικ στον Εμμανουήλ Καραλή και όσες φορές χρειάστηκε του έδωσα κοντάρι για να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα. Επίσης μαζί με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα τον στηρίξαμε μέσω σεμιναρίων. Αλήθεια δεν είναι ρατσιστικό το γεγονός πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2017 στο ΣΕΦ μπροστά σε κόσμο στις κερκίδες του σταδίου και ανθρώπων της ομοσπονδίας ο πατέρας του αθλητή, Χάρης, με έβρισε χυδαιότατα και μου έλεγε μεταξύ άλλων “θα πεθάνεις…”, “τελείωσες”.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό το οποίο συνέβη την Τρίτη 21 Μαΐου και όχι στις 22 του μήνα, εγώ και ο Εμμανουήλ Καραλής βρισκόμασταν στο προπονητικό αλλά δεν είχαμε καμία συμμετοχή. Όμως ο Χάρης Καραλής απείλησε τη σωματική ακεραιότητα του προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως ποτέ δεν είχα θέματα ρατσισμού και σέβομαι τους πάντες και τα πάντα και έχω φίλους σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τις συναθλήτριες μου Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου λυπάμαι διότι δεν έχουν γνώση για το συμβάν και περίμενα και τη δική τους στήριξη ως συναθλήτριες μου σε προηγούμενα γεγονότα».

Με την Κατερίνα Στεφανίδη να απαντά: «Όχι Κώστα μου δεν είναι ρατσιστικό. Είναι λάθος αλλά όχι ρατσιστικό. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

Δείτε και σε μεγάλες φωτογραφίες τις αναρτήσεις των κορυφαίων αθλητριών:

Διαβάστε περισσότερα