Στήριξη στον Βέμπερ με… εγκώμιο για τους αντιπάλους του προτίμησε ο Σόιμπλε – «Εκτιμώ πολύ την Μαργκρέτε Βεστάγκερ»

Μια αρκετά παράδοξη δήλωση που ναι μεν στηρίζει αλλά δεν ενθουσιάζεται κιόλας με την υποψηφιότητα του δεξιού  Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκεί ναι μεν δήλωσε πως ως χριστιανοδημοκράτης στηρίζει Βέμπερ, αλλά προτίμησε να πλέξει το εγκώμιο των άλλων υποψηφίων.

«Προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνεται από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, λαμβανομένου υπόψη του αποτελέσματος των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και στη συνέχεια πρέπει να εκλεγεί από την πλειοψηφία του.

Είναι σαφές ότι, ως Χριστιανοδημοκράτης, υποστηρίζω τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τον εκτιμώ επίσης πάρα πολύ, αλλά δεν κρύβω λ.χ. ότι εκτιμώ πολύ την Μαργκρέτε Βεστάγκερ, με την οποία είχα συνεργαστεί στενά, όταν ήταν η υπουργός Οικονομικών της Δανίας, και είχα υποστηρίξει ενθέρμως την υποψηφιότητά της ως Επιτρόπου της Κομισιόν. Και ο Φρανς Τίμερμανς όμως, ο νυν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι επίσης εξαιρετικός υποψήφιος» τόνισε  σε συνέντευξη του στη Dresdner Neueste Nachrichten (dnn).

Ο συντηρητικός πολιτικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γερμανίδα καγγελάριο και το  πόσο θα διαρκέσει η θητεία της καγκελαρίου Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: «Μέχρι το 2021. Εχει εκλεγεί για ολόκληρη την τετραετία και αυτό έχει ανακοινώσει. Έχει παρεκκλίνει από την αρχή της να συμπίπτει το αξίωμα της καγκελαρίας και της ηγεσίας του κόμματος. Το 2021 θα ξέρουμε αν αυτό λειτούργησε. Η δημοτικότητα της κ. Μέρκελ αυξάνεται σταθερά και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θέλει να παραμείνει καγκελάριος. Αλλά και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) είναι επίσης πολύ ικανοποιημένο από τη δουλειά της».

Διαβάστε περισσότερα