Στάση στη Σούδα για τον Τραμπ, στον δρόμο για τη συνάντηση με Κιμ Γιονγκ Ουν

Στάση στη βάση της Σούδας αναμένεται να κάνει στα επόμενα δύο 24ωρα το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στον δρόμο για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου, το αεροπλάνο του αναμένεται να σταματήσει για ανεφοδιασμό του στην πορεία προς τη Σιγκαπούρη.

Οι λεπτομέρειες για τη στάση Τραμπ στη Σούδα είναι ακόμη πολύ περιορισμένες, και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας, όπως πολύ συχνά γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι καν γνωστό αν ο κ. Τραμπ θα επισκεφθεί για λίγη ώρα τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Σούδα ή αν το αεροπλάνο απλά θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για την Σιγκαπούρη, δίχως καν να ανοίξουν οι πόρτες.

Σε κάθε περίπτωση για τις επόμενες τρεις ημέρες οι δυνάμεις στη Σούδα θα βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και μια πιο εκτεταμένη παραμονή του Αμερικανού προέδρου στη βάση.

πηγή