Σπείρα στην Πάτρα είχε «ρημάξει» 40 σπίτια – Ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη της

Σπείρα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας είχε κάνει πάνω από 40 κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει εξιχνιάσει 40 κλοπές σε σπίτια και δύο σε αυτοκίνητα, ενώ ταυτοποίησε τα στοιχεία των τριών μελών της σπείρας. Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια με τη μέθοδο της αναρρίχησης, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο της αναρρίχησης και έφταναν μέχρι τον δεύτερο όροφο ανεβαίνοντας μέσω υδρορροών, δέντρων και παρακείμενων κτισμάτων.

Ακολούθως με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων, παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα και έκλεβαν από τα σπίτια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τη σπείρα αποτελούσαν τρία άτομα, 18,17 και 16 ετών, ημεδαποί, που έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, ενώ από η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Η δράση της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας ήταν η ευρύτερη περιοχή των Πατρών. Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει:

Έντεκα κλοπές στην Περιβόλα Πατρών,

Έντεκα κλοπές στην Εγλυκάδα Πατρών,

Οκτώ κλοπές στην περιοχή Λάγγουρα Πατρών,

Πέντε κλοπές στον κέντρο της πόλης και

Τρεις κλοπές στον Ρωμανό και

Μια στο Σούλι Πατρών.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία, που έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αποσκοπώντας στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων που εμπλέκονται οι δράστες, ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Διαβάστε περισσότερα