Σκύλος ήρωας στην Ταϊλάνδη – Έσωσε νεογέννητο μωρό που το είχε θάψει η μητέρα του για να πεθάνει

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Όμως κάποιοι σκύλοι, εκτός από φίλοι, είναι και ήρωες.

Ένας τέτοιος ήρωας είναι και ο Πινγκ Πονγκ, ένας σκύλος στη Βόρεια Ταϊλάνδη, που έσωσε ένα νεογέννητο αγοράκι όταν η 15χρονη μητέρα του το έθαψε ζωντανό σε ένα χωράφι.

Η 15χρονη είχε κρύψει την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της και εγκατέλειψε το μωρό μετά τη γέννησή του.

Η έφηβη κατηγορείται για εγκατάλειψη βρέφους και απόπειρα δολοφονίας. Ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας είπε στην εφημερίδα Bangkok Post ότι την παρακολουθεί ψυχολόγος, την έχουν αναθέσει στη φροντίδα των γονιών της και ότι η ίδια δηλώνει μεταμελημένη για την πράξη της.

Οι γονείς της αποφάσισαν να κρατήσουν και να μεγαλώσουν το μωρό.

Ο Πινγκ Πονγκ, γαύγιζε και έσκαβε σε ένα χωράφι, στην κοινότητα Μπαν Νονγκ Καμ, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του είδε να εξέχει από το χώμα ένα πόδι. Κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, αν και βρόμικο, ήταν πολύ καλά στην υγεία του.

Ο Ούσα Νισάικα, ο ιδιοκτήτης του Πινγκ Πονγκ, είπε ότι ο σκύλος χτυπήθηκε πριν από καιρό από ένα αυτοκίνητο και έκτοτε το ένα πόδι του παρέλυσε. «Τον κράτησα επειδή είναι πολύ πιστός και υπάκουος και πάντα με βοηθάει όταν πάω να φροντίσω τα ζώα μου. Τον αγαπάει όλο το χωριό. Είναι φανταστικός», είπε.

(Με πληροφορίες από bbc.com)

Διαβάστε περισσότερα