Σκάνδαλο «στημένων» στην Ισπανία – Πέντε σπίτια και τέσσερα αμάξια κατάσχεσαν από τον Ραούλ Μπράβο

Οι ισπανικές αρχές και η αστυνομίας είναι αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση «Oikos» με το κύκλωμα που φέρεται να έστηνε παιχνίδια στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου. Σκάνδαλο που είναι μπλεγμένος και ο Ραούλ Μπράβο.

Η αστυνομία μετά τις συλλήψεις ζήτησε και από το ισπανικό δικαστήριο να κατασχεθούν ακίνητα κι αυτοκίνητα των υπόπτων όπως επίσης και να δεσμευτούν λογαριασμοί.

Πιο συγκεκριμένα ζήτησε για τον Ραούλ Μπράβο να κατασχεθούν πέντε σπίτια, δύο οικόπεδα, δύο θέσεις πάρκινγκ και τέσσερα αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα είναι Μπέντλεϊ και το άλλο Λίνκολ.

Από τον Αραντα, τον έτερο φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης, τρία σπίτια, μία θέση πάρκινγκ και τρία αυτοκίνητα.

Από τον Ινίγκο Λόπεζ, 13 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα.

Από τον Μπόρχα Φερνάντεζ ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο.

Από τον Αγκουστίν Λασαόσα, δύο σπίτια, ένα γκαράζ, μία αποθήκη και δύο αμάξια.

Από τον Χουάν Κάρλος Γκαλίνδο ένα σπίτι, τρεις θέσεις πάρκινγκ και δύο αποθήκες.

Από τον Εμίλιο Βέγκα ένα σπίτι και δύο αυτοκίνητα.

Ο δικαστής της υπόθεσης, Ανχελ ντε Πέδρο για την ώρα ζήτησε περισσότερες έρευνες για την υπόθεση και πιο συγκεκριμένα πρόσβαση σε όλους τους υπολογιστές όλων των εμπλεκόμενων. Το πιο σημαντικό για την ώρα είναι η άρση απορρήτου για της τηλεφωνικές κλήσεις του Ραούλ Μπράβο.

Να θυμίσουμε ότι η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial», σε δημοσίευμά της έφερε στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση «Oikos» κι έχουν… άρωμα Ελλάδας. «Από όταν έπαιζε στην Ελλάδα, έστηνε παιχνίδια ο Ραούλ Μπράβο», έγραψε, ακόμα, ο ισπανικός Τύπος τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, δημοσιεύματα έχουν αποκαλύψει ότι ο Ραούλ Μπράβο «ξέπλενε» χρήματα το κύκλωμα στημένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Στο δημοσίευμα της «El Confidencial» αναφέρεται ότι την ημέρα της επιχείρησης που κατέληξε στην σύλληψη του Ραούλ Μπράβο και του Κάρλος Αράντα, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ολυμπιακού, του Άρη και της Βέροιας, είχε ειδοποιηθεί πως οι Αρχές τον… πλησιάζουν και επιχείρησε να απαλλαγεί από μετρητά, για τα οποία προφανώς δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, στο σπίτι του Μπράβο, ειδικοί πράκτορες που βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου, διαπίστωσαν πως ένας νεαρός έφυγε από την πολυκατοικία. Εκείνη την στιγμή, δεν είχαν στοιχεία εις βάρος του και κατά συνέπεια, δεν τον εμπόδισαν. Κατά την έφοδο στο σπίτι, βρέθηκε μία άδεια οδήγησης με τα στοιχεία Dimitrios Sioungaris (Δημήτριος Σιούγγαρης).

(πληροφορίες από gazzetta.gr)

Φωτογραφία: eldesmarque.com

Διαβάστε περισσότερα