Σκάνδαλο με εφοριακούς που εκβίαζαν παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή στη Β. Ελλάδα (video)

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος εντόπισε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου δύο εφοριακούς , έναν υπάλληλο της ΔΟΥ Σερρών και τον προϊστάμενο της ελεγκτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών στην Β. Ελλάδα, και μία λογίστρια, οι οποίοι εκβίαζαν διεθνή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στις Σέρρες.

Οι τρεις παρά λίγο απατεώνες είχαν ζητήσει 7.000 ευρώ  από πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ προκειμένου να ρυθμίσουν, παρατύπως, ζητήματα φορολογικής του εκκρεμότητας, τα οποία όμως δεν υπήρχε καν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εφοριακοί φέρονται να ήρθαν σε επικοινωνία με την λογίστρια του θύματος όταν ανακάλυψαν σε έλεγχο που του έκαναν σε βάθος χρόνου, πως το 2013 κατείχε ένα ποσό της τάξεως των 40.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και σε συνεννόηση με εκείνη ήρθαν σε επαφή μαζί του και απαιτούσαν το προαναφερόμενο ποσό για να λήξει εκεί η εκκρεμότητά του.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό και αφού ήρθε σε «συμφωνία» με τη λογίστρια και τους εφοριακούς για την καταβολή, τελικά, 6.000 ευρώ, τα παρέδωσε προσημειωμένα ενέργεια που οδήγησε στη σύλληψη των δύο δημόσιων υπαλλήλων και της λογίστριας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες και εκβίασης και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο ποδοσφαιριστής εργαζόταν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ που παλιότερα ανήκε μάλιστα σε πασίγνωστο ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών.

(Με πληροφορίες από news247.gr, alpha.tv)

Πηγή: Σκάνδαλο με εφοριακούς που εκβίαζαν παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή στη Β. Ελλάδα (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα