Σε συναγερμό το Ιράκ για το κορονοϊό: Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια σε εννιά χώρες

Το Ιράκ απαγόρευσε την Τετάρτη (26/02) όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς και την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για την εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19. Το Κουβέιτ στέλνει αεροσκάφος στο Μιλάνο για τον επαναπατρισμό των υπηκόων του.

Οι ιρακινοί πολίτες απαγορεύεται επίσης να ταξιδεύουν σε εννέα χώρες: την Κίνα, το Ιράν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ, αναφέρεται στο διάταγμα του υπουργείου που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου «Reuters».

Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται επίσης ότι από την Πέμπτη (27/02), μέχρι και τις 7 Μαρτίου, σταματούν τα μαθήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ενώ θα κλείσουν σε όλη τη χώρα οι κινηματογράφοι, τα καφενεία, τα κλαμπ και άλλοι χώροι δημόσιων συγκεντρώσεων.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ θα στείλει ένα αεροσκάφος στο Μιλάνο της Ιταλίας προκειμένου να απομακρύνει τους υπηκόους του, έγινε γνωστό από την εταιρεία, σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε, την Τετάρτη (26/02), στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι επικεντρωμένο στη Λομβαρδία και το Βένετο με την ιταλική κυβέρνηση να κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και κινηματογράφους και να απαγορεύει τις δημόσιες εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διάδοση της μολυσματικής ασθένειας.

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 400 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Σε συναγερμό το Ιράκ για το κορονοϊό: Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια σε εννιά χώρεςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα