Σε Β+ από Β με θετικές προοπτικές αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος «R&I»

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information), ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ότι προχωρά στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Β+ από Β, με θετικές προοπτικές.

Αναλυτικότερα, ο οίκος σε σχετική του έκθεση αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία πιθανόν να παραμείνει σε σταθερή τροχιά, με τα πρωτογενή πλεονάσματα να διατηρούνται και το ποσοστό κρατικού χρέους να αναμένεται να μειωθεί το 2019 και στη συνέχεια.

Όπως σημειώνει η R&I, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και το Eurogroup συμφώνησε να προσφέρει στην Ελλάδα τον πρώτο κύκλο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλα χρηματοδοτικά αποθέματα αλλά και δεδομένης της βελτίωσης του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος, έχει βελτιωθεί η βιωσιμότητα χρέους της χώρας.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο του 2019, σημειώνεται στην έκθεση. Η R&I θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση εάν επιβεβαιώσει ότι η νέα κυβέρνηση διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία και συνεχίζει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα