«Σανίδα σωτηρίας» για την Μέι ο Μπόρις Τζόνσον – Θα ψηφίσει τη συμφωνία αποχώρησης

Υπέρ της υπερψήφισης της Συμφωνίας Αποχώρησης φαίνεται πως είναι ο ακροδεξιός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες του κινήματος υπέρ του Brexit και μάλιστα διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών για ένα διάστημα υπό την Μέι.

Ο ίδιος ο Τζόνσον είχε καταψηφίσει τη Συμφωνία Αποχώρησης τις προηγούμενες φορές που ήρθε στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ωστόσο φαίνεται πως οι πιέσεις των Βρυξελών είχαν αποτέλεσμα.

«Αν την καταψηφίσουμε και πάλι, υπάρχει μια ευδιάκριτη και εντεινόμενη αίσθηση ότι δεν θα φύγουμε καθόλου. Αυτός είναι ο κίνδυνος», αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Τelegraph, επικαλούμενη δηλώσεις του Τζόνσον.

Η περίπτωση αναστολής του άρθρου 50 φαίνεται πως πλέoν υπάρχει ως ενδεχόμενο, καθώς βρετανοί βουλευτές υπέβαλαν προς ψήφιση μια άλλη πρόταση με βάση την οποία θα ανακληθεί το άρθρο 50 στην περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων δεν δώσει τη συγκατάθεσή της στις αυριανές ενδεικτικές ψηφοφορίες για μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

Ο δικηγόρος Τζο Μομ έδωσε  λεπτομέρειες αυτής της πρότασης στη δημοσίοτηα. «Αν αυτά που απομείνουν (ως επιλογές) είναι η Μη Συμφωνία και η Ανάκληση (του άρθρου 50) τότε (η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι) θα πρέπει να τις θέσει στους βουλευτές», έγραψε.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα