Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βουτσά – Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό

Σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από το έργο του θα πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό, Κώστα Βουτσά ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 88 ετών.

Στις 9:00 το πρωί η σορός του Κώστα Βουτσά θα μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου ετέθη στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε λαϊκό προσκύνημα, στον ιερό ναό της Μητρόπολης Αθηνών. Εκεί, στις 11:00 αναμένεται να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία παρουσία της οικογένειας και ανθρώπων από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας οι θύρες της Μητρόπολης θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Θα ακολουθήσει πομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας η σορός του Κώστα Βουτσά θα μεταφερθεί στο Α’ Νεκροταφείο, στον τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων στην οικογένεια, προκειμένου να τιμήσει τον Κώστα Βουτσά για όσα προσέφερε επί 70 χρόνια στον χώρο της υποκριτικής.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε το γέλιο σε πολλές γενιές Ελλήνων, μέσα από τις ταινίες και τις θεατρικές του παραστάσεις, μπήκε στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου, με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία. Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του. Στο επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αττικόν» αναφέρεται πως την 24η Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σημαντική επιδείνωση της υγείας του, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πηγή: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βουτσά – Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιόaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα