Σάλος στο Ισραήλ – Υπουργός της κυβέρνησης ψεκάζεται με «φασισμό»

Mια προεκλογικό βίντεο στο Ισραήλ, έχει ξεσηκώσει διεθνείς αντιδράσεις.

Σε αυτό, μια υπουργός  Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Νετανάχιου, η  Αγιελέτ Σάκεντ ψεκάζεται με ένα άρωμα που φέρει τον τίτλο «Φασισμός». «Για εμένα, αυτό είναι το άρωμα της δημοκρατίας» φαίνεται να λέει. Το όλο στήσιμο του βίντεο θυμίζει κλασσική διαφήμιση αρώματος.

Το βίντεο κυκλοφόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει τις προεκλογικές διαφημίσεις παρά μόνο δύο βδομάδες πριν τις εκλογές και δεδομένου ότι αυτές είναι στις 9 Απριλίου, η χρήση των social media έχει «πάρει φωτιά».

Η υπουργός είναι υποψήφια με το κόμμα Hayamin Hehadash (Νέα Δεξιά) στη δεύτερη θέση του.

Δεδομένου ότι τα τηλεοπτικά σποτ πολιτικού περιεχομένου δεν επιτρέπονται παρά δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 9ης Απριλίου, τα κόμματα χρησιμοποιούν όσο ποτέ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο μπορεί να θυμίζει ένα αντίστοιχο του Saturday Night Live για την Ιβάνκα Τραμπ και το άρωμα «Συνεργός», όμως δεν είναι παρωδία, αφού συνοδεύεται από φράσεις (στα εβραϊκά) όπως «Μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος», «διαχωρισμός εξουσιών» και «περιορισμός του Ανώτατου Δικαστηρίου», που περιγράφουν τη δική της πολιτική ατζέντα.

«Ντρέπομαι, πώς επιτρέψατε να κάνει κάτι τέτοιο» ήταν το tweet του Γεχουντίτ Σιλάτ, μέλους του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία.

Διαβάστε περισσότερα