Σάλος στη Γερμανία: Ο Νόιερ τραγουδάει ναζιστικά συνθήματα στα κροατικά (video)

Το βίντεο με τον Μάνουελ Νόιερ που κάνει διακοπές στο Ντουμπρόβνικ και τραγουδάει ακραία εθνικιστικά τραγούδια της Κροατίας που υμνούν τον ναζισμό έχει προκαλέσει πανικό στη Γερμανία.

Φωτιές άναψε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Bild που δείχνει στιγμές από τις διακοπές του Μάνουελ Νόιερ στο Ντουμπρόβνικ. Στο βίντεο, ο τερματοφύλακας της Μπάγερν μαζί με φίλους (ανάμεσα στους οποίους ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Τοπάλοβιτς) φαίνεται να τραγουδά σε άπταιστα κροατικά, στίχους από τραγούδια του περιβόητου κροάτη τραγουδιστή Μάρκο Πέρκοβιτς (μέλος του συγκροτήματος «Τόμπσον που πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη μάρκα όπλων), ο οποίος δηλώνει υποστηρικτής της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Ούστασε, που διέπραξε σωρεία εγκλημάτων πολέμου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Νόιερ στο τσακίρ κέφι τραγουδά με όλη του την ψυχή τους στίχους από τα τραγούδια ««Lijepa li si » (τραγούδι που αναφέρεται στην εφήμερη κροατική δημοκρατία της Βοσνίας που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ στην διεθνή σκηνή μετά την υπογραφή των συμφωνιών του Ντέιτον) και «Croatio, iz duse te ljubim», τραγούδι επίσης με ακραίες εθνικές προεκτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα