Ρύθμιση 120 δόσεων: Πάνω από 13.000 οι αιτήσεις – Τα θετικά για τους συνεπείς οφειλέτες

  • Χιλιάδες οι αιτήσεις τα πρώτα δύο 24ωρα
  • Τα ευεργετήματα για τους συνεπείς οφειλέτες
  • Περίπου 100.000 ενδιαφερόμενοι έχουν επισκεφθεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Πάνω από 13.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων,  από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σημειώνεται πως περίπου 100.000 ενδιαφερόμενοι έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα για να μελετήσουν διεξοδικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Η υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση,  καθώς και η συνεπής στάση του απέναντι στους όρους και τις προθεσμίες παρέχουν τα εξής ευεργετήματα:

α) Χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας

β) Αναβάλλεται η εκτέλεση τυχόν ποινής φυλάκισης που έχει επιβληθεί για μη καταβολή οφειλής άνω των 100.000 ευρώ στο Δημόσιο ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.

γ) Αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων.

Το ευεργέτημα «γ», για την αναστολή αναγκαστικών μέτρων, δεν θα ισχύει, ωστόσο, για τις κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η εφαρμογή, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Ιουνίου. Παρά ταύτα, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ότι θα δοθεί παράταση.

Διαβάστε περισσότερα