«Ρευστή» η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία: Η Τερίζ Κόφι διορίστηκε υπουργός Εργασίας στη θέση της Ραντ

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε άμεσα και την Κυριακή (08/09) την Τερίζ Κόφι υπουργό Εργασίας και Συντάξεων, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Η Κόφι αντικαθιστά στην θέση αυτή την Άμπερ Ραντ, η οποία παραιτήθηκε το Σάββατο (07/09) σε διαμαρτυρία για τον χειρισμό από τον Μπόρις Τζόνσον της διαδικασίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Επιφέροντας έτσι νέο πλήγμα στον βρετανό πρωθυπουργό. Στη Μεγάλη Βρετανία τα πάντα είναι ρευστά.

Η παραιτηθείσα υπουργός δήλωσε την Κυριακή (08/09) στο βρετανικό δίκτυο «BBC» ότι δεν είδε να γίνεται αρκετή δουλειά όσον αφορά στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι δεν διεξάγονται επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Ραντ πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν γνωρίζει καθόλου αν κι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της και θα παραιτηθούν, σημειώνοντας ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική, ούτε το Συντηρητικό Κόμμα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ τόνισε την Κυριακή (08/09) ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θα ζητήσει μια παράταση στο Brexit στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα, αλλά θα πιέσει αντ’ αυτού για να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα καταστήσει ομαλή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Πρωτίστως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 (Οκτωβρίου) και θα προσπαθήσει να επιτύχει μια συμφωνία. Οπωσδήποτε δεν θα ζητήσει μια παράταση σε αυτήν την συνάντηση», δήλωσε ο Τζαβίντ σε εκπομπή στο «BBC».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα