Ραούλ Μπράβο: Aπό εμπόριο ναρκωτικών «ξέπλενε» χρήματα το κύκλωμα στημένων

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος που έστηνε παιχνίδια στην Ισπανία δεν σταματούν και σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ γινόταν «ξέπλυμα» χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την «El Mundo», η οργάνωση που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες τόσο στην α’ όσο και στις μικρότερες κατηγορίες της χώρας «ξέπλενε» χρήματα που προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται, θεωρείται πως το «στήσιμο» αγώνων δεν ήταν η κύρια δραστηριότητα του Κάρλος Αράντα, ο οποίος μαζί με τον Ραούλ Μπράβο, φέρεται να ήταν οι επικεφαλής της οργάνωσης.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες των αρχών που έφεραν σε πέρας την «Επιχείρηση Οίκος» αποκαλύπτουν ότι σημαντικά ποσά που προέρχονταν από ναρκεμπόριο χρησιμοποιήθηκαν για να δωροδοκηθούν οι παίκτες που ήταν τα… εργαλεία για να στηθούν τα παιχνίδια.

Οι έρευνες των ισπανικών αρχών φυσικά συνεχίζονται καθώς όλα δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλές πτυχές της υπόθεσης που παραμένουν άγνωστες.

Να θυμίσουμε ότι για την παρουσία του Ραούλ Μπράβο στην Ελλάδα και στον Άρη μίλησε στους Ισπανούς ο πρώην τεχνικός των «κίτρινων», Πάκο Ερέρα.

Σημειώνεται ότι ο Ραούλ Μπράβο θεωρείται ένας από τους «εγκέφαλους» του κυκλώματος και αφέθηκε ελεύθερος – προσωρινά – καταθέτοντας εγγύηση 100.000 ευρώ. Είχε συλληφθεί την επομένη της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση των Μπράβο και Αράντα. Η «Marca» σε σχετικό θέμα είχε αναφερθεί στην παρουσία του πρώην άσου της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ελλάδα, γράφοντας για ναρκωτικά, όπλα, κλεμμένα αυτοκίνητα και το γιοτ που έμενε…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα