Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία – Σήμερα ψηφίζεται η πρόταση μομφής κατά της Μέι

  • Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής
  • Αναμένονται δηλώσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού
  • Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 18:00 και τις 20:00 τοπική ώρα
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις γίνουν γνωστά
  • «No way» το μήνυμα Μέρκελ σε Μέι για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να αντιμετωπίσει στο Κοινοβούλιο σήμερα, Τετάρτη,  πρόταση δυσπιστίας.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη κιόλας τα διεθνή Μέσα μετέδιδαν ότι είχε συγκεντρωθεί ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 18:00 και τις 20:00 τοπική ώρα ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις γίνουν γνωστά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

«No way» το μήνυμα Μέρκελ σε Μέι για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε κατηγορηματικά η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε την Τρίτη συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

Όπως είπε η κυρία Μέρκελ – σύμφωνα με τις πληροφορίες του dpa – υπάρχουν εξάλλου πολλοί βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τη χειρότερη λύση.

Διαβάστε περισσότερα