Ρέγκλινγκ για Ελλάδα στο Eurogroup: Αναμένουμε την έκθεση των θεσμών για την ανάπτυξη

Για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο επικεφαλής του «ESM» Kλάους Ρέγκλινγκ στο περιθώριο του Eurogroup, και τόνισε πως έχουν γίνει βήματα προόδου, αλλά περιμένει και την επιβεβαίωση από τους θεσμούς.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα και τη συνάντηση του με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, υπενθύμισε ότι η παρουσία των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα αυτή την περίοδο αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για μια εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη από ότι πριν από δύο μήνες. Πρέπει, ωστόσο, να επιβεβαιωθεί καθώς επιδρά στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε ο επικεφαλής του «ESM». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και το αποτέλεσμα θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δύο μήνες.

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έλαβε ενδιαφέρουσες αποφάσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Όμως για το μέλλον οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, πιστεύω ότι είναι στην αρχή ακόμα», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ως θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υπήρχε η Ελλάδα στην ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Φωτογραφίες: intimenews.gr, eurokinissi.gr

Πηγή: Ρέγκλινγκ για Ελλάδα στο Eurogroup: Αναμένουμε την έκθεση των θεσμών για την ανάπτυξηaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα