Πώς βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα – «Μην πάρετε το 100» είπε στον άνδρα που την εντόπισε (video)

Τέλος έλαβε το θρίλερ με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας η οποία αγνοούνταν εδώ και δύο ημέρες από τη Θεσσαλονίκη. Το παιδί βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου κοντά σε ένα βενζινάδικο της Καλαμαριάς όπου περπατούσε εξουθενωμένο με τη σχολική τσάντα στην πλάτη.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και η μητέρα της ανήλικης, η οποία ανέφερε μάλιστα ότι η κόρη της κατευθύνεται μαζί με αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι θα της παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια.

Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο άνθρωπος που βρήκε την μικρή μπροστά στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη και την πλησίασε για να την ρωτήσει που πηγαίνει. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Μαρκέλλα ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην ενημερώσει την Αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος περιγράφοντας το περιστατικό.

«Έτρωγα το πρωινό μου και το κοριτσάκι αυτό με τη σχολική τσάντα, ερχόταν από το βάθος από το Μέγαρο Μουσικής. Έδειχνε κουρασμένο κάπως, έτσι όπως την είδα με τη σχολική τσάντα, τη σταμάτησα και της είπα δεν έχει σχολείο σήμερα, πού πας. Μου απάντησε ότι ήθελε να πάει σπίτι. Την ρώτησα που μένει και μου είπε στην οδό Καισαρείας. Εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Amber Alert. Την ρώτησα πώς τη λένε, μου είπε Μαρκέλλα και επειδή το Μαρκέλλα μου είχε αποτυπωθεί, την σταμάτησα. Περνούσε μια φίλη μου και της είπα να της κάνει παρέα μέχρι να πάρω το 100. Το κοριτσάκι σε πρώτη φάση μου είπε να μην πάρω το 100. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν ξέρω. Ας το βρει η αστυνομία αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη της Μαρκέλλας εξαφανίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς σχόλασε από το σχολείο και επέστρεφε στο σπίτι μαζί με έναν συμμαθητή της. «Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά», φέρεται να είπε μία άγνωστη γυναίκα στη μικρή και έκτοτε το παιδί αγνοούνταν. «Μια γυναίκα πήρε το παιδί», έχει πει η μητέρα της.

Ειδικότερα η μητέρα της μικρής, Δήμητρα Χατζηλεμονιά είπε ότι η κόρη της μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου έφυγε από το πλαϊνό μέρος του σχολείου και επέστρεφε σπίτι της μαζί με ένα συμμαθητή της.

Ο πατέρας της 10χρονης από την πλευρά του τόνισε ότι το μυαλό τους δεν πάει σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και περιέγραψε τη μυστηριώδη γυναίκα που προσέγγισε την κόρη του μετά το σχόλασμα.

Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας, πρόλαβε να διακρίνει τη γυναίκα που φέρεται να «άρπαξε» τη συμμαθήτριά του και έδωσε στην Αστυνομία την πλήρη περιγραφή της. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, πρόκειται για μία γυναίκα περίπου 30 ετών, με κόκκινα μαλλιά, κοντή στο ύψος και παράξενο πρόσωπο, ενώ την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμη ανήλικη.

(Με πληροφορίες και βίντεο από thestival.gr)

Διαβάστε περισσότερα