Πότε ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα – Σε «κόκκινα» και «πράσινα» τα αεροδρόμια (video)

Χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ανοίγουν όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας από τις 15 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα θα χρειάζεται να υποβληθούν μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Παράλληλα, χωρίς καραντίνα ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας την 1η Ιουλίου.

Αναφορικά με τα αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια, βάσει του καταλόγου που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι τουρίστες από τα «πράσινα αεροδρόμια» θα υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ η καραντίνα θα ισχύει μόνο για τους ταξιδιώτες των «κόκκινων αεροδρομίων».

Σημειώνεται πως στα «κόκκινα» αεροδρόμια συγκαταλέγονται τα ιταλικά «Εμίλια Ρομάνια» της Μπολόνια, «Λομβαρδία» του Μιλάνο και «Πιεμόντε» του Τορίνο.

«Κόκκινα αεροδρόμια» στην Ισπανία έχουν χαρακτηριστεί αυτά σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη ενώ «κόκκινο» χαρακτηρίζεται και το αεροδρόμιο «Ιλ Ντε Φρανς» στο Παρίσι.

Για την Βρετανία, «κόκκινα» θεωρούνται και τα τρία αεροδρόμια στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια κατηγορία τοποθετούνται και αυτά του Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Λούτον, Νιούκαστλ, Μπέρμινγκχαμ, Σέφιλντ, Λιντς και Γλασκώβης.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα