«Πυρά» και από την Ξάνθη για την τιμωρία: Στηρίχθηκαν σε δεσμευτική απόφαση επιτροπής που δεν ελέγχεται

Μετά τον ΠΑΟΚ, που έκανε επίθεση κατά πάντων, και η ΠΑΕ Ξάνθη πήρε θέση για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτή στέκεται στο γεγονός πως το εφετείο χαρακτηρίζει δεσμευτική την γνωμοδότηση της Επιτροπής παρά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, που την χαρακτήρισε «γνωμοδοτική».

Η ανακοίνωση της Ξάνθης αναφέρει:

«1. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι μηχανισμός του Ελληνικού Κράτους.

2. Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας δήλωσε: «Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι γνωμοδοτική», αυτό σημαίνει ότι θα κρίνουν τα ελληνικά δικαστήρια (αρμόδια όργανα).

3. Ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε το ίδιο.

4. Προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα προκειμένου να εξετάσουν την ουσία της υπόθεσης και να τη δικάσουν. Αντ΄ αυτού τα όργανα έκριναν ότι η απόφαση του μηχανισμού του Ελληνικού κράτους είναι ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ.

5. Δεν δίκασαν, στηρίχθηκαν σε ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ αλλά ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ γι΄αυτούς απόφαση.

6. Άρα ποιος ο λόγος να προσφεύγει κάποιος σε 1ο βαθμό και 2ο βαθμό όταν οι αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού είναι δεσμευτικές;

7. Τι δεν πάει καλά;;;

8. Όλο αυτό είναι λογικό;;;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ε.Ε.Α. μελέτησε πάνω από χίλιες σελίδες σε 3 ημέρες, εκ των οποίων οι 2 ήταν Σαββατοκύριακο και έβγαλε μια απόφαση όπως χαρακτηρίστηκε από τα αρμόδια όργανα, ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ».

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκαναπό την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ οι προσφυγές των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, κατά των αποφάσεων που είχε λάβει το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Αυτό σημαίνει ότι έμειναν οι τιμωρίες αφαίρεσης βαθμών, δηλαδή το -7 στον «Δικέφαλο του Βορρά» και συνολικά το -12 στους ακρίτες.

Αμφότερες είχαν τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση βαθμών, βάσει της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. ΠΑΟΚ και Ξάνθη κατέθεσαν προσφυγές, αμέσως μετά, στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά, δε δικαιώθηκαν κι ως εκ τούτου παραμένει η ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών από το «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ από την ακριτική ομάδα αφαιρούνται 12 συνολικά, 7 εξαιτίας της πολυϊδιοκτησίας και 5 λόγω μη δήλωσης της αλλαγής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να δέχεται και αυτή την εισήγηση της ΕΕΑ…

Το μοναδικό σημείο κατά το οποίο η επιτροπή εφέσεων διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, ήταν ότι δέχθηκε τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος.

Πηγή: «Πυρά» και από την Ξάνθη για την τιμωρία: Στηρίχθηκαν σε δεσμευτική απόφαση επιτροπής που δεν ελέγχεταιaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα