Πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό – Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Ένας ασθενής πέθανε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, επιβεβαίωσε σήμερα, Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του τοπικού υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με την επιδημία του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας αναμένεται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν στις 23.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Αρχές.

Κι άλλοι περιορισμοί από τις ΗΠΑ στους ταξιδιωτικούς προορισμούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιπλέον κρούσματα του ιού είναι «πιθανά», όμως η χώρα είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αφότου έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Covid-19 στις ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, η πρώτη ασθενής στις ΗΠΑ που πέθανε έχοντας προσβληθεί από τον ιό είναι μια γυναίκα υψηλού κινδύνου, κοντά στα 60, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών τη Δευτέρα για να συζητήσει την πιθανή δημιουργία εμβολίων.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξετάζουν να κλείσουν τα νότια σύνορα με το Μεξικό για να ελέγξουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα, Σάββατο ότι οι περιορισμοί σε ταξιδιώτες από το Ιράν θα επεκταθούν για να συμπεριλάβουν όλους τους υπηκόους ξένων χωρών που επισκέφτηκαν αυτήν τη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο Τραμπ, ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με την Ιταλία και τη Νότια Κορέα για να συντονίσουν τον έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες.

Εξάλλου, ο κίνδυνος για οποιονδήποτε μέσο Αμερικανό από τον νέο κορονοϊό παραμένει χαμηλός, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ, προειδοποιώντας, εντούτοις, ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ραγδαία. «Θέλουμε να μειώσουμε το σύνολο των ταξιδιών από και προς τις πλέον πληγείσες από τον κοροναϊό περιοχές» σημείωσε ο Αζάρ.

 

 

 

Πηγή: Πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό – Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοίaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα