Πρώην σύμβουλος του Τραμπ επευφημεί Λεπέν – «Η πορεία της είναι αξιοσημείωτη»

Ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού ιστότοπου Breitbart.com, Στιβ Μπάνον βρίσκεται στην Ευρώπη αυτό το διάστημα, προκειμένου να συναντηθεί με διάφορους ακροδεξιούς και λαϊκιστικούς συνδυασμούς και να παράσχει τη βοήθεια του.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου  ο πρώην ισχυρός άντρας τη Ουάσιγκτον μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την πολιτική ανάκαμψη της ακροδεξιάς γαλλίδας πολιτικού Μαρίν Λεπέν, αρνήθηκε όμως ότι παίζει κάποιον ενεργό ρόλο στην καμπάνια της.

Ο Μπάνον δήλωσε πως η Λεπέν τα πήγε καλά όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την πολιτική επιστροφή της μετά την ήττα της από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν, που ήταν προηγουμένως γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, έρχεται στήθος με στήθος με το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «Η Δημοκρατία Εμπρός!».

«Η ανθεκτικότητά της, δεδομένου ότι κατάφερε να επιστρέψει μετά την αποτυχία της το 2017, και ο τρόπος με τον οποίο έδωσε μια νέα ταυτότητα στο Εθνικό Μέτωπο, όλα όσα έκανε ηγουμένη του κόμματός της — το βρίσκω πολύ αξιοσημείωτο», δήλωσε ο Μπάνον στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. .

Η ίδια η Λεπέν αρνήθηκε και αυτή τη συμμετοχή της στην καμπάνια

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα