Πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ έστειλαν εξώδικο στον ΕΦΚΑ

Με εξώδικό τους, έντεκα πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, ζητούν την αναδρομική διαγραφή τους από τον ΕΦΚΑ ενώ αιτούνται την επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλλει αχρεωστήτως από τον περασμένο Αύγουστο έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ζητούν ο ασφαλιστικός φορέας να απέχει εφεξής από την μηνιαία έκδοση πράξεων επιβολής ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος τους.

Ακόμα, στο εξώδικό τους τονίζουν πως ζητούν να γίνει η διαγραφή από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ του νόμου 4482/2017, με τον οποίο κρατικοποιήθηκε ο ΟΑΣΘ, καθώς, όπως λένε, φέρονται ότι είναι μέτοχοι του ΟΑΣΘ, από την ανωτέρω ημερομηνία μέχρι σήμερα.

Οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ σημειώνουν, ότι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, δεδομένου ότι: «Προτιθέμεθα να ασκήσουμε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των ατομικών ρυθμίσεων που περιλήφθηκαν στις διατάξεις του ν. 4482/2017 και των αποφάσεων που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του ν. 4482/2017, προσβάλλοντας ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και κατάφωρα παράνομες τις διατάξεις του εν λόγω νόμου και συνακόλουθα όλες τις ακόλουθες ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις που ερείδονται σε αυτό το νόμο».

Σημειώνεται πως το θέμα με τον ΕΦΚΑ είχε συζητηθεί στην ενημερωτική συνέλευση των πρώην μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου, στη διάρκεια της οποίας πολλοί πρώην μέτοχοι είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστική συνδρομή, της τάξης των 300 και πλέον ευρώ μηνιαίως, τη στιγμή που δεν λαμβάνουν μέρισμα.

Τονίζεται, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του με την κίνηση των έντεκα πρώην μετόχων του οργανισμού, σημειώνοντας ότι «στη συνέλευσή μας είχα προτείνει να πληρώνουμε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές μας και να μην κάνουμε καμία τέτοια κίνηση, περιμένοντας μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε και πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης της κρατικοποίησης του οργανισμού που καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή