Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ζάεφ: Να γίνουμε σύμμαχοι του ΝΑΤΟ

  • Ο Ζάεφ στέκεται στην ανάγκη να υλοποιηθεί ο στόχος της ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ
  • «Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», αναφέρει μεταξύ των άλλων

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ  Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στέκεται στην ανάγκη να υλοποιηθεί ο στόχος της ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Πλησιάζουμε στο τέλος μιας από τις πιο τις πιο σημαντικές και παράλληλα τις πιο ευαίσθητες χρονιές για την πατρίδα μας», τονίζει χαρακτηριστικά και αναφέρει πως το 2018 ήταν ένα έτος ενσωμάτωσης για την ΠΓΔΜ.

Συνεχίζει με την ευχή να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί: «Μια ειρηνική και σταθερή χώρα, ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωσης και μια παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία με μια οικονομία που λειτουργεί για όλους. H χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο. Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα».

Να σημειωθεί πως το βίντεο του μηνύματος του Ζάεφ είναι «διανθισμένο» με πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.

Διαβάστε περισσότερα