Προχωρά η ανάπλαση προσφυγικής γειτονιάς στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, για την αναβάθμιση του προσφυγικού συνοικισμού Ν. Κοκκινιά, στον δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, για τη βέλτιστη αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου από τους μαθητές των γειτονικών σχολείων.

Το έργο, προϋπολογισμού 272.800 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και αναμένεται να συμβάλλει στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, καθώς στην περιοχή βρίσκεται το μνημείο «Μάντρα της Κοκκινιάς», χώρος, ο οποίος, λόγω της ιστορικότητάς του, δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Περιοχή παρέμβασης είναι ο κοινόχρηστος εσωτερικός χώρος πέντε οικοδομικών τετράγωνων μεταξύ των οδών Κύπρου-Ηλιουπόλεως-Αμυραδάκη και Αμερικανίδων Κυριών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προτείνεται ο διαχωρισμός του χώρου σε τρεις ζώνες (ιδιωτική-δημόσια-ενδιάμεση), η κάθε μία από τις οποίες θα δέχεται συγκεκριμένες λειτουργίες, χωρίς όμως να διαχωρίζονται. Μεταξύ άλλων, θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις που εξειδικεύονται ανά ζώνη, στις οποίες περιλαμβάνονται εργασίες διάστρωσης, διαμορφώσεις δαπέδου με κυβόλιθους, τοποθέτηση παρτεριών με ενσωματωμένα καθιστικά, εργασίες πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών και διαμορφώσεις για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία.

 

πηγή