Προσέφυγε στο CAS ο Ολυμπιακός κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Απαντάει με το ίδιο… νόμισμα ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Όπως αναμενόταν, καθώς μέσω διαρροών το είχε προαναγγελθεί, ο Ολυμπιακός κατέθεσε προσφυγή στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), ζητώντας τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας, μετά και την απόρριψη των προσφυγών των δυο ομάδων από την ΕΠΟ και την παραμονή των τιμωριών με αφαίρεση βαθμών.

Απαντάει με το ίδιο… νόμισμα ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίαςς της ΕΠΟ, που προτείνει και υποβιβασμό Ολυμπιακού, περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους». «Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί κατά του Ολυμπιακού όπου μπορεί», τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS, ζητώντας τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ανάμεσά τους, την οποία επικύρωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετά την δεσμευτική (όπως κρίθηκε) εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δίχως να εκδικάσει στην ουσία της, την υπόθεση.

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε επίσημα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο Επίλυσης Διαφορών, θεωρώντας ότι οι δύο ομάδες πρέπει να τιμωρηθούν με ανώτερη ποινή από αυτή της αφαίρεσης βαθμών (-7 για τον Δικέφαλο και -12 από τους Ακρίτες) με την οποία τιμωρήθηκαν έπειτα από την ψήφιση της σχετική τροπολογίας από την κυβέρνηση.

Δούκας: Στο CAS κερδίζει όποιος έχει δίκαιο

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρη Δούκας, σχολίασε την κίνηση των Πειραιωτών αναφερόμενος τόσο στην προσφυγή του «Δικεφάλου του Βορρά» που θα εκδικαστεί και αυτή, αλλά και για τις υποθέσεις που αφορούν τον Ολυμπιακό και ίσως οδηγηθούν μέχρι το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, όπως αυτή που απειλεί με υποβιβασμό τους «ερυθρόλευκους» με βάση την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ο Λευτέρης Δούκας, στην τοποθέτησή του, σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός που μετά την πρόσφατη εισήγηση για υποβιβασμό του μιλούσε για επικοινωνιακά τρικ, διαρρέει τώρα πως προσέφυγε στο cas, για να αμφισβητήσει τι άραγε; Τις δήθεν δικαστικές νίκες για τις οποίες πανηγύριζε; Ο συμψηφισμός που επιδιώκει τόσο άγαρμπα, είναι επικοινωνιακός, εφήμερος και όχι επί της ουσίας. Το cas θα δικάσει τη δική μας προσφυγή κατά της «δεσμευτικής» εισήγησης της επιτροπής Αυγενάκη και του Ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Ολυμπιακού μετά την αντίστοιχη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Πιθανότατα θα ασχοληθεί στο μέλλον και με περίπτωση υποβιβασμού, μόνο που θα αφορά τον Ολυμπιακό. Έχει σημασία πάντως πως τη μέρα ανακοίνωσης του χρονοδιαγράμματος για την άρση των μέτρων, αποπειράται να επιβεβαιώσει τις αντοχές της ανοσίας της αγέλης, στην οποία παραδοσιακά απευθύνεται. Με την απαραίτητη συμπαράσταση των ΜΜΕ που μέχρι προχθές σφύριζαν αδιάφορα για την έρευνα μιας τακτικής δικαστού και σήμερα θυμήθηκαν να ασχοληθούν με την επικαιρότητα… Υ.Γ Όσοι βιάζονται ή πέφτουν θύματα πηχυαίων τίτλων, να γνωρίζουν πως το CAS δεν είναι για χόρταση, ούτε υπάρχει διάταξη πως όποιος προσφύγει περισσότερες φορές, κερδίζει. Κερδίζει, όποιος έχει δίκαιο και τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα…».

Κυριάκος: Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί κατά του Ολυμπιακού όπου μπορεί

Ο Κυριάκος Κυριάκος, τόνισε ότι ο Δικέφαλος θα προσφύγει οπουδήποτε του δίνεται το δικαίωμα στην υπόθεση παραπομπής του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει την υπόθεση της παραπομπής του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στο CAS και στη UEFA και οπουδήποτε αλλού μπορεί.

«Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος (CAS, UEFA) μέσα στα πλαίσια που του δίνει ο νόμος για την υπόθεση παραπομπής του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Κυριάκος.

«Και να μην θέλαμε ο τρόπος που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια που καταφέραμε να διεκδικήσουμε και τελικά να του αποσπάσουμε τα σκήπτρα μας αναγκάζει να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις. Θα πρέπει να υπολογιστούν τα ρίσκα και τα πιθανά οφέλη στην περίπτωση επανέναρξης και αντίστοιχα τα ίδια ρίσκα και οφέλη στην περίπτωση της οριστικής διακοπής. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομευτεί η επόμενη χρονιά. Η απόφαση θα πρέπει να είναι ομόφωνη σε κάθε περίπτωση».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Ιβάν Σαββίδης: «Ο Ιβάν Σαββίδης τονίζει στις επαφές που έχουμε και που είναι συχνές χωρίς αναγκαστικά να προκύπτουν από αυτές στρατηγικά αποτελέσματα, ότι η πανδημία του κορονοϊού θα αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικά στην καθημερινότητα και στην εργασία όλων. Είναι ο πιο «εύκολος» Ιβάν Σαββίδης που εγώ προσωπικά έχω διαχειριστεί. Είναι μαξιμαλιστής, αποζητά πάντα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα βάζοντας τους μεγαλύτερους δυνατούς στόχους».

Για το πότε αναμένονται εξελίξεις για Τούμπα και νέο προπονητικό: «Άμεσα μπορούν να προκύψουν εξελίξεις για το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας σε ότι αφορά την επιλογή του χώρου και την έναρξη των εργασιών. Ο χρόνος που μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο αυτό δεν είναι καθορισμένος. Εξίσου άμεσες μπορεί να είναι οι εξελίξεις και για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αλλά αυτό εξαρτάται πρώτα από τις διεργασίες της γραφειοκρατίας. Ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά από εκείνη τη στιγμή και μετά».

Πηγές: ethnos.gr, sport24.gr

 

Πηγή: Προσέφυγε στο CAS ο Ολυμπιακός κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Απαντάει με το ίδιο… νόμισμα ο «Δικέφαλος του Βορρά»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα