Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι «παίκτης» στη Λιβύη, δεν είχε θέση στο Βερολίνο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία.

Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επίσκεψη Χαφτάρ στη χώρα μας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στη διαδικασία του Βερολίνου.

«Η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη. Δεν λέμε ότι αγνοούμε τον γείτονά μας, ωστόσο ήθελε να βρεθεί στο Βερολίνο μόνο και μόνο για να θίξει το θέμα της οριοθέτησης ζωνών που έχουμε κάνει με τη Λιβύη. Αλλά αυτό το θέμα δεν βρισκόταν στην ατζέντα. Η Ελλάδα βλέπει πολύ στενά το θέμα», είπε.

Και κλιμακώνοντας την προκλητική ρητορική του σημείωσε: «To γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει κάποιον που δεν είναι νόμιμος, αντί να υποστηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση, δείχνει ότι η οπτική της γωνία είναι λάθος. Αυτό δεν είναι ώριμη συμπεριφορά. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μία πολιτική διαμοιρασμού των φυσικών πόρων, καθώς η σημερινή, ανώριμη συμπεριφορά της δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων».

Οι νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται λίγες ώρες μετά τις πρωινές τοποθετήσεις του ότι η Τουρκία συνεχίζει να εκπαιδεύει τις δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», κάτι το οποίο χαρακτήρισε θεμιτό.

Ερωτηθείς αν η στρατιωτική προσέγγιση της Άγκυρας στο ζήτημα της Λιβύης θα αλλάξει μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, είπε: «Έχουμε μια συμφωνία με τη Λιβύη για την παιδεία και την εκπαίδευση. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε. Είναι μια θεμιτή προσπάθεια», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και την πολιτική διαδικασία.

Πηγή: Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι «παίκτης» στη Λιβύη, δεν είχε θέση στο Βερολίνοaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα