Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ- Κατηγορεί την Αθήνα για ανεύθυνες δηλώσεις και προκλήσεις

  • Ο Ακάρ «κουνά το δάχτυλο» στην Αθήνα
  • Κάνει λόγο για «ανεύθυνες δηλώσεις»
  • «Εκφράζουμε τη στήριξή μας για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο«, είπε

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε χθεσινές του δηλώσεις κατηγορεί την Αθήνα για προκλήσεις, τονίζοντας πως δεν βοηθούν οι «ανεύθυνες δηλώσεις».

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της ΤΔΒΚ θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Τουρκία σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Επίσης, έκανε λόγο και για τις συζητήσεις στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. «Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών».

Διαβάστε περισσότερα