Ποινικό αδίκημα το «upskirting» στη Γερμανία

To «upskirting», δηλαδή η λήψη φωτογραφιών κάτω από τις φούστες των γυναικών εν αγνοία τους, θα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας λίγους μήνες μετά, η Γερμανία ποινικοποιεί την παραγωγή και διαρροή φωτογραφιών και βίντεο που εικονίζουν απόκρυφα σημεία άλλων προσώπων, τα οποία φωτογραφήθηκαν ή βιντεοσκοπήθηκαν χωρίς την άδειά τους. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και φωτογραφίες γυναικείων ντεκολτέ.

«Η παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο, που εικονίζουν απόκρυφα σημεία άλλων προσώπων, τα οποία φωτογραφήθηκαν ή βιντεοσκοπήθηκαν, χωρίς την άδειά τους, κάτω από τα ρούχα τους», θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακόμα και η ενέργεια του να τραβάει κανείς μια τέτοια φωτογραφία, θα αποτελέσει, επίσης, αξιόποινη πράξη όπως και το να τη μοιράζει. Το γερμανικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο για να γίνει νόμος του κράτους. Η απαγόρευση θα αφορά και τις φωτογραφίες των ντεκολτέ εν αγνοία των γυναικών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Έως σήμερα, αυτού του είδους η πρακτική δεν θεωρείτο αξιόποινη πράξη, παρά μόνο εάν ο δράστης παρενοχλούσε το θύμα του ή προχωρούσε σε απρεπείς ενέργειες σε βάρος του.

«Το να φωτογραφίζει κανείς μία γυναίκα κάτω από τη φούστα της ή το ντεκολτέ της συνιστά μια ταπεινωτική και αδικαιολόγητη παραβίαση της προσωπικής ζωή της», επισήμανε η υπουργός Δικαιοσύνης Κρίστιν Λάμπρεχτ.

Πηγή: Ποινικό αδίκημα το «upskirting» στη Γερμανίαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα