Ποδηλασία: «Χρυσός» ο Λιβανός στο ευρωπαϊκό πίστας εφήβων – νεανίδων

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε η ελληνική ποδηλασία, στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Λιβανού, καθώς ο νεαρός έλληνας πρωταθλητής πρώτευσε στα 1.000 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας Εφήβων – Νεανίδων, που διεξάγεται από στο Βέλγιο (Γάνδη).

Ο Λιβανός σημείωσε επίδοση 1:01.825, ακολουθούμενος από τον Ολλανδό Νταν Κουλ (1:01.827) και τον Ιταλό Ματέο Μπιάνκι (1:02.710).

«Ο Κώστας κατέβηκε αποφασισμένος για μια εξαιρετική εμφάνιση. Βέβαια σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν ξέρει κανείς τι μπορείς να αποκομίσεις. Ξεκινώντας τελευταίος, γνωρίζοντας είχε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Έδωσε όμως το 1000% των δυνάμεών του κατάφερε να κερδίσει το χρυσό για 0.002 διαφορά. Τρελά συναισθήματα και ανακούφιση παράλληλα για όλη την προσπάθειά που έχει κάνει η ελληνική ομάδα» δήλωσε ο προπονητής του, Παναγιώτης Μαρεντάκης.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας Εφήβων – Νεανίδων, εκτός από τον Κωνσταντίνο Λιβανό μετέχουν και οι Παναγιώτης Καρατσιβής, Ηλίας Πατεράκης, Βασίλης Ασημομύτης, Βασίλης Μαυριγιαννάκης και Σοφία Λιοδάκη.

Την αποστολή συνοδεύουν οι προπονητές Στέργιος Σαλπαδήμος, Λάμπρος Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Μαρεντάκης και Απόστολος Τσοπούρογλου.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/hellenic-cycling.gr)

Διαβάστε περισσότερα