Πληθαίνουν οι φωνές προς την ΔΟΕ για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων – Θέμα χρόνου η απόφαση

Θέμα χρόνου θεωρείται, τελικά, και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι ιάπωνες διοργανωτές και η ΔΟΕ, αν και για μεγάλο διάστημα δίσταζαν να πάρουν την απόφαση, σύμφωνα με το «Reuters» καταρτίζουν ήδη σχέδιο πιθανής μετάθεσης της ημερομηνίας. Εντεινόμενες πιέσεις δέχεται και η ΔΟΕ.

Δύο ακόμη Ολυμπιακές Επιτροπές, αυτές των Σερβίας και της Κροατίας, ζήτησαν επισήμως την αναβολή της διοργάνωσης και, πλέον, οι πιέσεις προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αρχίζουν να γίνονται αφόρητες.

«Η Ιαπωνία έχει επενδύσει πολλούς πόρους για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι αμετακίνητη στη θέση της πως οι Αγώνες πρέπει να διοργανωθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Όμως, αυτό αψηφά την κοινή λογική και δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε γιατί οι ανθρώπινες ζωές προέχουν», δήλωσε ο πρόεδρος της σερβικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Βάνια Ουντόβιτσιτς.

Ο ομόλογός του από την Κροατία, Ζλάτκο Μάτεσα, θεωρεί πως είναι αδύνατο κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες να διεξαχθούν οι Αγώνες τον Ιούλιο.

Όπως υποστήριξε: «Κανείς δεν θέλει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά θεωρώ πως είμαστε κοντά σε ένα τέτοιο σενάριο καθώς φαίνεται να είναι η μοναδική επιλογή. Ο αθλητισμός διεκόπη σε όλη την Ευρώπη και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα υπάρξει επανεκκίνηση».

Κατέληξε, λέγοντας: «Ο αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα τώρα, καθώς ο συναγωνισμός έχει καταστεί αδύνατος. Πιστεύω πως είναι αδύνατον να διεξαχθούν κανονικά και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κατά την άποψή μου θα πρέπει και θα αναβληθούν για μερικούς μήνες. Δεν θα είναι μία δραματική καθυστέρηση».

Έχουν προηγηθεί αντίστοιχα αιτήματα από τις ομοσπονδίες στίβου και κολύμβησης των ΗΠΑ, της ομοσπονδίας στίβου της Μεγάλης Βρετανίας, της κολυμβητικής ομοσπονδίας της Γαλλίας και της ΟΕ της Βραζιλίας, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στα επόμενα 24ωαρα.

Πηγή: Πληθαίνουν οι φωνές προς την ΔΟΕ για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων – Θέμα χρόνου η απόφασηaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα