Πλήθος κόσμου στο Πολυτεχνείο για την επέτειο – Συγκίνηση και γαρύφαλλα από μικρούς και μεγάλους

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής (15/11) οι τριήμεροι εορτασμοί για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν την Κυριακή (17/11) το βράδυ με την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ και πλήθος κόσμου βρέθηκε στον χώρο για να καταθέσει στεφάνια, γαρύφαλλα, χωρίς να απουσιάζουν και τα δάκρυα…

Στην πύλη του ΕΜΠ βρέθηκαν από μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένοι, ξεχώρισαν και οι ζωγραφιές από παιδιά. Δεκάδες ήταν και οι φοιτητές που έδωσαν το «παρών». Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του από τις 09:30 το πρωί και παρέμεινε ανοιχτό έως τις 21:00. Άνθρωποι κάθε ηλικίας θέλησε να τιμήσει όσους αγωνίστηκαν, χάνοντας πολλοί και τις ζωές τους, στην αντιδικτατορική εξέγερση της Νεολαίας το Νοέμβριο του 1973.

Μεταξύ άλλων, στο Πολυτεχνείο μετέβη η αντιπροσωπεία της Βουλής, την οποία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

Το βράδυ της Παρασκευής (15/11) απόπειρα εισβολής από Αντιεξουσιαστές, μετά την πορεία τους, αλλά η ομάδα περιφρούρησης δεν τους επέτρεψε την είσοδο.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μέρα του τριήμερου εορτασμού:

Φωτογραφίες: sooc.phtos, eurokinissi.gr

Πηγή: Πλήθος κόσμου στο Πολυτεχνείο για την επέτειο – Συγκίνηση και γαρύφαλλα από μικρούς και μεγάλουςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα